5Ritmes® is meditatie in beweging, een workout voor lichaam en ziel. 5Ritmes® is een simpele manier om ons lichaam vrij te maken en ons hart te openen. Het enige wat het van ons vraagt is de bereidheid om aanwezig te zijn, te voelen en in beweging te brengen wat ons beweegt. Er is geen goede of slechte manier in deze bewegingsvorm. Het is gebaseerd op improvisatie die de basis legt om tot jouw eigen unieke zijn tot expressie te brengen.

Gabrielle Roth bracht deze ritmes in kaart in de late jaren 70. De 5Ritmes® vindt zijn oorsprong in gestalttherapie, humanistische and transpersoonlijke psychologie maar ook vanuit de tradities van oosterse filosofie, spiritualiteit en het sjamanisme.

De bewegingsvorm is toegankelijk voor iedereen, ongeacht je leeftijd of fysieke conditie. De 5Ritmes®; : flowing, staccato, chaos, lyrisch en stilte, bewegen door ons in een “wave” die ons een spiegel toont van hoe energie de wereld laat veranderen en bewegen.

Elk ritme heeft zijn eigen energetische kwaliteit en specifieke boodschap. In plaats van het volgen van bepaalde stapjes wordt je iedere les terug uitgenodigd om je eigen unieke expressie en spontane choreografie van dat moment te vinden. Een uitnodiging om wave na wave dichter bij jezelf te komen.

"Movement practice gets all your creative juices flowing. it doesn’t just release your body, but it opens up your heart and empties out your mind as well" - Gabrielle Roth